Öne Çıkanlar Yurtdışı İş İlanları Personel alımı Ek iş imkanları Evde Ek İş

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır

Uzun süreli yani D tipi vize kategorisinde bulunan Almanya Aile Birleşimi Vizesinde oturum hakkı bulunuyor. Bu vizeye başvurmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Almanya’ya eşlerini ya da reşit olmayan çocuklarının yanına gitmek gibi nedenleri olmalıdır.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır

Uzun süreli yani D tipi vize kategorisinde bulunan Almanya Aile Birleşimi Vizesinde oturum hakkı bulunuyor. Bu vizeye başvurmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Almanya’ya eşlerini ya da reşit olmayan çocuklarının yanına gitmek gibi nedenleri olmalıdır. Nedenlerine göre prosedürlerde farklılıklar olabilir.

Bu alanda almanya aile birleşimi vizesi nasıl alınır başlığı altında müracaatları Almanya tarafından yetkilendirilen konsolosluklar ya da büyükelçilikler yapabilir. Almanya ya ait İzmir ve İstanbul’da olmak üzere iki adet başkonsolosluğu bulunuyor. Ankara’da ise büyükelçilik yer alıyor. Uzun dönem vize başvuruları için bu kurumlardan birinde ikamet adresinizin olması gereklidir.

Almanya Aile Birleşimi için Gerekli Evraklar

Almanya yetkilileri her yıl Aile vizesi için gerekli olan evrakların listesini yenilemektedir. Aile birleşimi vizesi için tüm evrakların eksiksiz olarak teslim edilmesi önemlidir. Başvuru yaparken orijinal evraklar tarafınıza teslim edilir. Bu nedenle evrakları fotokopileri ile hazırlamanız gereklidir. Başvuru formu her vize çeşidinde olduğu gibi bu vize seçeneğinde de Almanca olarak doldurulması gereken ilk evraktır. Almanya temsilcilikleri bu formdan iki adet talep ediyor.

Bu form üzerinde eksik ya da hatalı bilgi olursa başvuru geçersiz olabilir. İkinci olarak pasaportların başvuru sırasında en az iki yıl geçerliliği olması önemlidir. Özellikle evlilik sonrasında soyadı değişen bireyler yeni soy ismi ile pasaportlarını yenilemelidir. İki adet biyometrik fotoğraf gereklidir. Bunun yanında uluslararası evlenme kayıt örneği başvuru evrakları arasında yer alıyor. Nüfus cüzdanı fotokopisi, tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği, ikametgah belgesi de gerekli evraklar arasında yer alıyor.

Almanya’da Yaşayanlara Ait Evraklar

Almanya’da yaşanan ya da yanına gitmek amacı ile bu vizeye başvuru yapanlar eşin ikametgah belgesini ibraz etmeleri önemlidir. Bunun için ev sahibi ise tapu fotokopisi, kiracı ise kira kontratı gereklidir. Bunun yanında almanya aile birleşimi vizesi nasıl alınır başlığı altında eğer kişi Almanya’da ailesinin yanında ya da başka biri ile ikamet ediyor ise ek belgeler gerekli olacaktır. Almanya’da yaşayanlar için kimlik bilgileri de gereklidir. Bunun yanında maaş bordrosu, sağlık sigortası, eşlerin önceki evliliklerine daire belgeler, eşlerin çocukları hakkında belgelerde gereklidir.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar

Vize başvurularında sonuçlanma süresi daha çok konsolosluk inisiyatifindedir. Bunun yanında tatil oldukları ya da yoğun olunan zamanlara göre de süre uzayabilir. Yaklaşık olarak üç ay içerisinde başvurular sonuçlanabiliyor. Almanya hükümeti 3 ay bilgi vermeme hakkına sahiptir. Vize ücreti Euro üzerinden nakit olarak ödenmesi gereklidir.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Süleyman Atasoy 10 ay önce

Merhaba ben Süleyman Atasoy mermer Granit ustasiyim yurtdışında çalışmak için iş arıyorum