Öne Çıkanlar Sabancı Holding Personel Alımı Yurtdışı inşaat ustası alımı Kısa Zamanda Acil Para Bulmak Elektrik Sayacı Okuma

Kanada Vatandaşı Olmanın Yolları

Kanada vatandaşı olmak için şartkar! Kimler Kanada vatandaşı olabilir? Kanada vatandaşı nası olunur?

Kanada Vatandaşı Olmanın Yolları

Kanada geceleri bile çoğu yerde kapıların kilitlemeden kalınabildiği bir ülke. Evet, Kanada biraz soğuk ama insanları yeni dostlar edinmeyi sevecek kadar sıcakkanlı. Kanada'nın diğer birçok ülkeden üstünlüğü ise sağlık hizmetlerinin ücretsiz ve iyi olması. Türkiye'den birçok insan yeni bir yerde yaşamak veya iyi bir iş bulmak için başka ülkelere gitmek istiyor. Bunların bir kısmı ise Kanada vatandaşı olma yolları arıyor. Son yıllarda fazla göç aldığından Kanada vatandaşı olmak artık eskisi kadar kolay değil.

Kanada Vatandaşlık Şartları

1. 18 yaşından gün almış olanlardan Kanada vatandaşı olmak isteyenler Kanada konsolosluğuna vatandaşlık için başvuru yapabilir. 18 yaşından küçükler için ise çocuk adına başvuruyu vasileri yapabiliyor.

2. Kalifiye elemanlara vatandaşlık veren ülkeler arasında Kanada da yer alıyor. Kanada'ya iş başvurusu yaparak gitmek ve kalifiye bir kişi olunduğunun ispatlanması vatandaşlık kabulünü oldukça kolaylaştırıyor. Sertifika, diploma ve iş referansları önemli oluyor.

3. Kanada'da çalışabilmek için mutlaka oturma iznine ihtiyaç var. Bu izin için diğer bir seçenek de Kanadalı bir kişi veya aileyi referans gösterebilmek. Kalıcı oturma izni ile bir işte çalışma izni de alınmış olur. Ayrıca sağlık hizmetlerinden faydalanılır. Bu izinle eğitim de görülebilir.

4. Girişimciler için ise Kanada vatandaşı olma yolları oldukça açık yeter ki maddi durumun iyi olduğu kanıtlansın. Ayrıca yapılacak girişim de ayrıntılı bir şekilde belirtilebilsin.

5. Kanada'da kalıcı oturma izni için başvuru yapıldıysa beş yılın en az üçü yılı mutlaka ülkede kalınmalı. Aksi durumda izin iptal ediliyor ve vatandaşlık için başvuru yapılamıyor. Genel olarak vatandaşlık için 6 yıl kadar ülkede fiilen bulunma şartı aranıyor.

6. Vatandaşlık için diğer bir şart ise düzenli gelir vergisi ödeyip kazancın iyi düzeyde olduğunun kanıtlanması. Vatandaşlık almadan oy verilemez ve diğer siyasi girişimler yapılamaz.

7. Kanada vatandaşlık veren ülkeler içinde ilk tercihler arasında yer alıyor. Ülkede Fransızca ve İngilizce konuşuyor. Vatandaş olmak için en az birini idare edecek düzeyde konuşmak gerekiyor.

8. Vatandaşlık isteyenler ayrıca yazılı veya sözlü sınava tabi tutuluyor. Bu sınav çok zor olmamakla birlikte genel hatları ile Kanada tarihi ve kanunlarını bilmek gerekiyor.

Başvurunun Ret Edildiği Durumlar

Vatandaşlık için başvuranların son dört yıl içersinde hapis cezası almaması gerekiyor. Ayrıca verilen beyan ve belgelerin gerçeği tam olarak yansıtması gerekiyor. Aksi durumlarda oturma izni iptal ediliyor ve vatandaşlık başvurusu kabul edilmiyor.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.